آشنـایـی
با درمان بلیچینگ دندانــــــــ

بلیچینگ دندان ها همانطور که ذکر شد ساده‌ترین، معمول‌ترین، محافظه‌کارانه‌ترین و به صرفه‌ترین تکنیک جهت اصلاح طرح لبخند می‌باشد. سفید کردن دندان با این روش، درمانی است که برای برطرف کردن تیرگی‌ها و رنگدانه‌هایی که به مرور زمان (و بر اثر مواد دارای رنگدانه مثل چای، قهوه، نوشابه های رنگی و حتی ادویه ها ایجاد می شوند) به کار می رود. به کمک بلیچینگ و ژل های سفید کننده، حتی بعضی از بد رنگی‌های ژنتیکی با سفید کردن دندان ها برطرف شده و ظاهر دندان‌ها زیباتر به نظر می‌رسند.

 مزایا بلیچینگ با لیزر دیود

بلیچینگ دندان تا چه حد به سفید شدن دندان‌‎ها کمک می‌کند؟

پس از تشخیص علت تغییر رنگ دندان‌ها، فرد باید خواسته‌ها و انتظارات خود درباره میزان و درجه سفیدی دندان‌هایش را با دندانپزشک در میان بگذارد. به عبارتی ابتدا باید دید که فرد دقیقا میخواهد دندان هایش چگونه و تا چه حد سفید شوند؟

  • آیا فرد می‌خواهد که بالاترین درجه سفیدی دندان‌ها را داشته باشد؟
  • یا می‌خواهد صرفاً تغییر رنگ دندان‌ها برطرف شود و دندان‌ها به رنگ طبیعی و ذاتی خود بازگردند؟
  • یا انتظارات دیگری دارد؟

اگر خواسته فرد سفید شدن دندان ها به میزانی بیش از حداکثر سفیدی دندان ها است (که معمولا با اصطلاحاتی چون سفید هالیوودی به آن اشاره می‌شود)، پیشنهاد درمان بلیچینگ ممکن است کافی نباشد وانتظار وی را برطرف نسازد زیرا روشن‌ترین رنگی که با درمان بلیچینگ می‌توان به دست آورد (B1) است که در محدودهِ رنگ‌های طبیعی قرار دارد.

مواد سفید کننده دندان چطور عمل می‌کنند؟

ژل‌های سفید کننده در بلیچینگ دندان حاوی هیدروژن پراکسید و یا ماده‌ای به نام کارباماید پراکسید بوده و غلظتی بین 10 تا 40 درصد دارند. هیدروژن پراکسید یک ماده اکسید کننده است که بر روی دندان پخش می‌شود و باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد ناپایدار می‌گردد. این رادیکال‌ها به مولکول‌های رنگیِ آلی (که در فضای بین نمک‌های غیر آلی مینای دندان وجود دارند) حمله می‌کنند. این حمله اتصال بین مولکول های رنگی را نشانه می‌رود و آن‌ها را به رنگدانه‌های ضعیف و کوچک‌تر تقسیم می کند. از طرفی این مولکول‌های کوچک‌تر طیف جذبی متفاوتی دارند، و به این صورت است که سفید شدن دندان آغاز می‌شود.

تفاوت

سفید کردن دندان با لیزر با روش های بلیچینگ دندان بدون لیزر چیست؟

دو روش زیر به عنوان روش های معمول بلیچینگ در اکثر مطب های دندانپزشکی وجود دارند که تفاوت خاصی در تاثیر آن ها مشاهده نشده است:

  • استفاده از ژل های بلیچینگ به تنهایی و بدون کاربرد ابزار جانبی برای فعال کردن آن
  • بلیچینگ با روش تسریع با نور

یعنی چه زمانی که برای سفید شدن دندان ها، ژل هایی با غلظت 30 تا 40 درصد بر روی دندان ها به کار رود و چه زمانی که از روش تسریع با نور استفاده گردد، اثر گذاری مشابهی را شاهد خواهیم بود. در واقع نور با تاثیر بر روند عمل کردن یا یونیزه شدن هیدروژن پراکسید باعث تسریع انتشار ماده ی فعال در دندان و تسریع فرآیند می شود اما به جز سریع تر کردن فرآیند کلینیکی ، برتری دیگری بر روش مرسوم بلیچینگ ندارد. این در حالیست که با استفاده از لیزر می توان به قدرت هایی در حد تاثیر گذاری ژل های حاوی هیدروژن پراکسید با غلظت بالا دست یافت. در عین حال برخلاف روش تسریع با نور ، از افزایش حرارت جلوگیری کرده، حفاظت بیشتری از لثه بعمل می آید، سبب افزایش حساسیت دندان ها نمی گردد و از تخریب جزئی ساختار مینا بخاطر وجود غلطت بالای هیدروژن پراکسید نیز جلوگیری به عمل می آورد.

بلیچینگ دندان‌ها چه مدت دوام دارد؟

نتایج حاصل شده از عمل بلیچینگ دائمی نبوده و اثرات آن به مرور زمان کم می‌شود. معمولاً مدت یک تا سه سال، زمانی است که در اکثر بروشورهای مواد بلیچینگ قید می‌شود، اگرچه ماندگاری طولانی‌تر در بسیاری موارد توسط  بیماران گزارش می‌شود.

 چطور می‌توان نتیجه به دست آمده از بلیچینگ را برای مدت زمان طولانی‌تری حفظ کرد؟

  • می‌توان با پرهیز از خوردن مواد غذایی و عاداتی که باعث تغییر رنگ در دندان‌ها می‌شوند (که در قسمت تغییر رنگ دندان‌ها به آن‌ها اشاره شد)، نتیجه حاصل شده از بلیچینگ را به مدت طولانی‌تری حفظ کرد.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها و استفاده از مسواک و نخ دندان به طور مرتب و روزانه، با حذف پلاک میکروبی و رنگدانه ها موجب ماندگاری بیشتر رنگ حاصل از بلیچینگ می‌گردد.
  • همچنین با درمان بلیچینگ دندان دوره‌ای (چه در منزل و چه در مطب) می‌توان به حفظ این نتیجه در مدت زمان طولانی‌تر کمک کرد.

 چه کسانی نمی‌‌‌‌توانند درمان بلیچینگ انجام دهند؟

  • در افرادی که تحلیل لثه دارند و ریشه‌های دندان‌ها به محیط دهان باز هستند.
  • کسانی که پوسیدگی‌های دندانی دارند.
  • در افرادی که پوسیدگی درمان نشده دارند (قبل از انجام بلیجینگ بهتر است کلیه‌ی پوسیدگی‌ها ترمیم شوند، زیرا ماده‌ی بلیچینگ به داخل پوسیدگی‌ها و سطوح داخل دندان نفوذ کرده و باعث حساسیت دندان‌ها می‌شود.)
  • در اشخاصی که مینا‌ی دندان‌ها دچار سایش شده است.
  • افرادی که ترمیم‌ها و روکش‌های متعددی بر روی دندان‌های مختلف خود دارند.( به این دلیل که بلیچینگ دندان تاثیری روی رنگ مواد کامپوزیتی و سرامیکی ندارد، بنابراین در این افراد در صورت انجام بلیچینگ، لبخندی ناهمگون و نازیبا ایجاد می‌شود).

09021216575

نوبت دهی آنلاینــــ

برای سهولت در دسترسی به خدمات دندانپزشکی و صرفه‌جویی در زمان، امکان رزرو نوبت به صورت آنلاین فراهم شده است. با استفاده از این سرویس می‌توانید به راحتی و در هر زمان از شبانه‌روز، نوبت خود را برای مشاوره و درمان رزرو کنید.

عوارض بلیچینگ دندان