وبلاگ

بازی فکری و تقویت ذهن

بسیاری از افراد، با بالا رفتن سن، سرگرمی و فعالیت های زیادی را از خود دریغ می‌کنند. بعبارتی این جمله: از سن و سال ما گذشته، را بارها تکرار می‌کنند. این جمله بسیار مخرب بوده و انرژی منفی زیادی به زندگی شما وارد می‌کند. در واقع با تکرار این جمله، زندگی خود را به سمت رخوت خواهید برد. اما این تفکر اشتباه بوده و نباید آن را دنبال کرد. نمونه ای از این تفکرات اشتباه، بازی های فکری است. بعبارتی افراد بزرگسال این تصور را دارند که بازی های فکری یا هر نوع بازی دیگری مختص کودک و نوجوان بوده و برای بزرگسالان وجهه قشنگی ندارد. اما سوال ما این است، بر اساس کدام قانون و منطق، بزرگسالان نباید کارهایی که سرشار از فایده است را انجام دهند؟

فایده بازی فکری برای ذهن

انجام بازی های فکری، موجب می‌شود تا در ذهن برنامه ریزی کرده و اطلاعاتی را به خاطر بسپارید. در واقع زمانی که از مغز خود به اندازه کافی کار می‌کشید، پیری، اختلالات حافظه و آلزایمر را از خود دور خواهید کرد.

هدف از انجام بازی های فکری

  • بهبود حافظه و قدرت تفکر
  • افزایش سرعت انتقال
  • تقویت مهارت‌های شناختی
  • تمرکز بیشتر روی کارها
  • پرورش هوش هیجانی
  • کاهش استرس
  • تقویت روحیه
  • تقویت استدلال دیداری

مهارت های شناختی چیست؟

برای داشتن زندگی بهتر، باید بطور دائم در حال فکر کردن و تصمیم گیری باشید. حال مهارت های شناختی به شما کمک می‌کند تا توانایی در یادگیری و حل مسئله بالا رود.

انواع بازی های فکری

بازی های فکری در انواع مختلف تهیه شده و هر کدام به نوبه خود در تقویت مهارت و توانایی های شخصی موثر است. به طور کلی به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند که در ادامه برای شما شرح خواهیم داد:

  • بازی های رومیزی
  • بازی‌ با کارت
  • بازی های ساختنی
  • بازی با طرح تست هوش

بازی فکری رو میزی

این نوع بازی ها به این صورت است که یک صفحه بازی روی یک میز طراحی شده و دو یا چند نفر را به خود مشغول می‌کند. نمونه ای از آن شامل شطرنج، منچ و تخته نرد است. این بازی ها علاوه بر تقویت مهارت های شناختی، موجب ایجاد شادی و نشاط در شما نیز خواهد شد.

بازی با کارت

همانطور که از نام آن پیداست، شامل تعدادی کارت می‌شود که دو یا چند نفر برای رسیدن به نتیجه با هم رقابت می‌کنند. مونوپولی و دبلنا از انواع آن هستند. بازی های کارتی دشوار نبوده و همه سنین می‌توانند از آن استفاده کنند. اما نکته ای که در خصوص این بازی ها وجود دارد این است که باید استراتژی خاصی را انتخاب کرده و با بررسی شرایط به سرعت تصمیم گیری کنند.

بازی ‌های ساختنی

از جمله بازی های دیگری که در تقویت ذهن موثر است، بازی های ساختنی است. از مزایای بازی های ساختنی مانند پازل می‌توان به مواردی مانند افزایش دقت، افزایش اعتماد به نفس، بهبود روحیه و تقویت استدلال دیداری اشاره کرد.

طرح تست هوش

در بازی های تست هوش باید استفاده بیشتری از ذهن داشته و نیاز به فکر کردن وجود دارد. زیرا دیگر خبری از شانس و اقبال نیست. این نوع بازی موجب یادگیری و تمرین تفکر حل مسأله، افزایش ضریب هوشی و تقویت قوه تحلیل و استدلال خواهد شد.

سخن پایانی

انجام بازی های فکری مزایای زیادی برای همه سنین دارد. با وجود آنها، هم مهمانی و دورهمی های شاد تری خواهید داشت و هم از مغزتان بیشتر استفاده خواهید کرد. در نتیجه اهمیت بازی های فکری را دست کم نگرفته و انجام آن را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *