بلاگ

مقایسه ایکس باکس سری S و سری X

ایکس باکس چیست؟

همه ما از گذشته تاکنون که در عصر کامپیوتر قرار داریم و دستگاه‌های بازی مختلفی را از سگا و آتاری گرفته تا امروز که از طرف شرکت‌های بزرگ مانند سونی و مایکروسافت محصولاتی همچون PlayStation 3 و 360 XBOX عرضه شده است، می‌شناسیم.

ایکس‌باکس 360 در سال 2005 وارد بازار شد، عدد 360 با توجه به لوگوی رسمی کنسول می‌تواند واحد درجه باشد که قصد دارد مفهوم دربرگیرنده بودن را بر کاربر خود القا کند. یعنی به عنوان یك مركز چند رسانه‌ای یا Multimedia Center در خانه مورد استفاده قرار گیرد و به‌صورت 360 درجه (جامع) نیازهای دیجیتال كاربر را مورد پوشش خودش قرار دهد.

هدف اصلی از خرید این كنسول برای بیشتر كابران استفاده از بازی‌های سه بعدی فوق العاده با كیفیت بر روی این كنسول است. از مزایای مورد نظر این محصول کینکتی است که مایکروسافت برای ایکس باکس 360 در نظر گرفته است که تنها متکی بر حرکات بدن و دستورات صوتی می‌باشد و می توان گفت علاوه بر اینکه جذابیت را برای کاربر فراهم کرده است، زحمت فشردن دکمه‌های متعدد را از دوش کاربر برداشته است.

تاریخچه ایکس باکس

در کنار سروصداهای سونی برای عرضه کنسول جدیدش، مایکروسافت هم ساکت نبود و در یک اتفاق سنت شکنانه، دو کنسول را به‌عنوان نماینده خود در تاریخ 10 ماه نوامبر سال 2020 روانه بازار کرد. ایکس باکس سری ایکس (Xbox Series X) و ایکس باکس سری اس (Xbox Series S) دو محصول از این شرکت بودند که مورد استقبال بسیاری از طرفداران بازی‌های ویدیویی قرار گرفتند.

مقایسه ایکس باکس سری S و سری X

نسخه ایکس این کنسول رقیب مستقیم کنسول پلی استیشن 5 شرکت سونی است و نسخه اس، یک دستگاه اقتصادی‌تر است که سخت افزار ضعیف‌تری نسبت به سری ایکس دارد. در ادامه با مقایسه این دو کنسول با ما همراه باشید:

مشخصات ظاهری

ایکس باکس سری اس کوچک‌ترین کنسولی است که مایکروسافت تا به حال ساخته است. این کنسول ۶۰ درصد کوچک‌تر از سری ایکس می‌باشد و به راحتی در یک کوله‌پشتی قرار می‌گیرد. برای همین می‌توانید به راحتی آن را با خود به سفر برده و خیالتان از حمل آن راحت باشد. ایکس باکس سری ایکس به دلیل ابعاد کوچک‌تر، باید برق کمتری از ایکس باکس سری ایکس مصرف و همچنین گرمای کمتری تولید کند. می‌توانید این کنسول را هم به صورت افقی و هم عمودی قرار دهید.

مشخصات فنی

با وجود اینکه ایکس باکس سری اس نمی‌تواند سری ایکس را به چالش بکشد اما گزینه‌ای مقرون به‌صرفه برای کسانی است که نمی‌خواهند با ورود به نسل بعدی ورشکست شوند. از آنجایی که ایکس باکس سری اس داریو نوری ندارد، تنها می‌توانید نسخه دیجیتالی بازی‌ها را خریداری کنید. از این جهت ممکن است این کنسول گزینه خوبی برای کسانی که نسخه فیزیکی بازی‌های نسل پیش ایکس باکس را دارند، نباشد. اما اگر تا به حال با کنسول‌های ایکس باکس بازی نکردید، سری اس گزینه عالی و به صرفه‌ای است.

رزولوشن

در زمینه رزولوشن، ایکس باکس سری ایکس بهتر از سری اس محسوب می‌شود. کنسول قدرتمند‌تر مایکروسافت تقریبا از اجرای تمامی بازی‌ها با وضوح تصویر 4K و نرخ ۶۰ فریم پشتیبانی کرده و امکان پشتیبانی از ۱۲۰ فریم نیز وجود دارد. اما با این وجود بسیاری هستند که تلویزیون یا مانیتوری در اختیار ندارند که از کیفیت 4K پشتیبانی کند.

اگر تلویزیون با چنین وضوح تصویری دارید ، می‌توانید نهایت استفاده را از سری ایکس ببرید. اما اگر تلویزیون یا مانیتور شما تنها از وضوح تصویر ۱۰۸۰ پشتیبانی می‌کند، با خرید سری اس در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی می‌کنید.

پردازشگر

با وجود اینکه سری اس هم پردازشگر گرافیکی و هم پردازشگر مرکزی ضعیف‌تری دارد، حافظه SSD آن نیز کمتر است اما در عوض این رزولوشن کمتر به معنای فشار کمتری از سمت بازی‌هاست. همانطور که بالاتر اشاره شد، پردازشگر گرافیکی کنسول اس قدرت بسیار ضعیف‌تری از ایکس باکس سری ایکس دارد اما این تفاوت آنقدر هم زیاد نیست.

SSD

بزرگترین تفاوت بین کنسول‌های جدید و قدیم بیشتر در انتقال آن‌ها از HDD به SSD است که سری اس این ویژگی را دارد. با حافظه SSD شما می‌توانید بازی‌ها را سریع‌تر بارگذاری کنید، بین چندین بازی در حال اجرا جا‌به‌جا شوید و تکنیک‌های گرافیکی جدیدی مثل Ray Tracing را تجربه کنید.

کنترلگر اصلی ایکس باکس

مایکروسافت برای کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس، کنترلر جدیدی ارائه کرده است. با وجود اینکه این کنترلر شباهت بسیار زیادی به نسل قبل دارد، اما شامل چندین قابلیت جدید می‌شود. بزرگترین تفاوت آن‌ها دکمه Share است که درست در میان گیم‌ پد قرار گرفته و با فشار دادنش ضبط تصاویر و ویدیوها و اشتراک‌گذاری آن با دوستان ممکن می‌شود. همچنین این کنترلر جدید پورت USB-C دارد که از آن می‌توان برای شارژ باتری‌های شارژی استفاده کرد. همچنین این کنترلر از تکنولوژی وایرلس خود ایکس باکس و بلوتوث هم پشتیبانی می‌کند.

جمع بندی

در این مطلب راهنمای کامل کنسول Xbox Series و تمام آموزش‌هایی که برای شروع کار با این کنسول به آن‌ها نیاز دارید را جمع‌آوری کردیم. اگر تصمیم به خرید ایکس باکس سری اس و یا سری ایکس گرفته‌اید، با مراجعه به فروشگاه اینترنتی نینپومارکت خریدی مطمئن و مقرون به صرفه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *