انواع کودها و موارد مصرف آنها
در این مقاله انواع کودها و موارد مصرف آنها را به طور خلاصه بازگو خواهیم کرد.
-
کود ۱۸-۱۸-۱۸
این کود به دلیل درصد بالایی از عناصر NPK به همراه ریز مغذیها تأثیر فوقالعادهای روی گیاهان زینتی دارد. بخصوص در مورد گیاهانی که گل تولید میکنند مانند ارکیده، رز، شمعدانی، بگونیا (مناسب برای همه گیاهان).
-
کود ۳۶-۱۲-۱۲
این کود نقش یه سزایی در گلدهی دارد، وقتی گیاه آماده گلدهی میشود این کود میزان کمیت گلدهی را به شدت افزایش میدهد. در تولید گیاهانی مثل لیلیوم، ارکیده، ختمیها، رز، بگونیا استفاده میشود.
-
کود ۱۳-۴۰-۱۳
این کود آغاز کننده تحریک ریشه است به ویژه برای خاکهای سرد و مرطوب.
-
کود ۳۸-۱۱-۳
به دلیل پایین بودن ازت و بالا بودن پتاسیم مناسب برای کاکتوسها است به ویژه برای جوانههای با سن بیشتر از سه ماه استفاده میشود، همچنین این کود در گلخانههای هیدروپونیک استفاده میشود.
-
کود ۳۰-۱۵-۱۵
این کود تحریککننده گل و میوه است و برای همه گیاهان مناسب میباشد.
-
کود ۲۰-۶-۱۹
کود کامل اختصاصی گیاهان آپارتمانی و فصلی میباشد مناسب برای گیاهان دارای گل، گل بریده، درختان میوه، مرکبات، صیفی جات و همچنین غلات و حبوبات که سبب تحریک و توسعه شاخ و برگ میشود.
-
کود ۳۶-۱۲-۶
این کود مناسب محصولات دارای پیاز مانند گلهای پیاز دار با خاک شدیداً تثبیت شده با پتاسیم.
-
کود ۳۶-۱۲-۷٫۵
مخصوص استفاده برای محصولات هیدروپونیک.
-
کود ۶-۶-۱۹
برای سبزیجات برگی و گیاهان علفی گلدانی کاربرد دارد.
-
ن و روی
(به صورت کلات EDTA) به عنوان یک کود کامل و به صورت پودر کریستالی آبی رنگ ارائه میگردد. استفاده از این کود موجب رشد اولیه گیاه و افزایش قند، بهبود رنگ و طعم میوه شده و برای درختان میوه، انگور، صیفی جات، سبزیجات، انواع گل و غلات بسیار مناسب میباشد.
-
کود ۱۰-۵-۲۰
کود اختصاصی برای گیاهان آپارتمانی، درخت و درختچهها و بونسای می باشد. این کود به دلیل داشتن ازت بالا برای هر گونه گیاه گلدانی برگ سبز و انواع نخلها، گیاهان سوزنی، چمن و درختچههای زینتی مناسب است.
-
کود ۲۰-۲۰-۲
این کود حاوی عناصر پرمصرف مورد نیاز گیاهان نظیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. هر یک با غلظت ۲۰% و همچنین سایر عناصر کم مصرف نظیر بر، مس، آهن، منگنز، تولید می شود.