بلاگ

نقد و بررسی ps5 از کیفیت ساخت و گرافیک تا لوازم جانبی

حدودا سه سال از زمان عرضه کنسول‌های نسل نهمی می‌گذرد و به نظر می‌رسد هنوز هم پلی استیشن 5 بهترین کنسول بازی است که می‌توان در سال 2023 به سراغ‌اش رفت. ما در این مقاله به بررسی PS5 می‌پردازیم. پس در ادامه این مطلب با تکنولایف همراه باشید.

قابلیت های ps5 و تغییرات چشمگیر آن نسبت به نسل های قبلی

به خاطر موفقیت‌های فراوان پلی استیشن 4، کاربران انتظارات بسیار زیادی از پلی استیشن 5 داشتند. حالا راحت می‌توان ادعا کرد که سونی (Sony) از هر لحاظ توانسته کیفیتی بالاتر از نسل قبل را ارائه دهد. ما قرار است در این مقاله به صورت کاملا به این اشاره کنیم که چه ویژگی‌هایی باعث شده‌اند PS5 به کنسولی این قدر خوب تبدیل شود. پس در ادامه نقد و بررسی PS5 را از دست ندهید.

دسته DualSense سونی به لطف قابلیت‌های پاسخ هپتیک و تریگرهای تطبیق‌پذیر یک محصول انقلابی در صنعت بازی‌های ویدیویی به حساب می‌آید. در واقع همین کنترلر به خودی خود می‌تواند یکی از دلایل مهم برای خرید پلی استیشن 5 باشد. علاوه بر این، شرکت سازنده نسخه ارتقا یافته آن را با نام DualSense Edge هم راهی بازار کرده که به همان اندازه خوب و جذاب است، اما قیمتی دارد که برای همه کاربران مناسب نیست.

در بررسی PS5 باید بگوییم که این کنسول با رابط کاربری جدید، SSDهای پرسرعتی که زمان بارگزاری در بازی‌ها را به شدت کاهش داده‌اند، صدای سه‌بعدی بسیار جذاب و سخت افزار خیلی قدرتمند خود توانسته از هر جهت به پلی استیشن 4 برتری داشته باشد. به همین دلایل و مواردی از این قبیل، پس از تجربه بازی‌های ویدیویی با پلی استیشن 5، بعید است به این سادگی‌ها بتوان از آن دست کشید.

با وجود تمام این‌ها، نباید ظاهر متفاوت و ابعاد بزرگ و جاگیر آن را نادیده بگیریم. اندازه این کنسول موجب می‌شود که برخی کاربران نتوانند آن را در مکان‌های مدنظرشان قرار دهند. هرچند باید گفت که این دستگاه علی‌رغم اندازه بزرگی که دارد، مشکل چندانی در خنک کردن قطعات نخواهد داشت. شما می‌توانید کنسول‌تان را به صورت عمومی یا افقی در محیط موردنظرتان قرار دهید؛ اما برای قرار گرفتن به شکل افقی به یک پایه نگهدارنده نیاز پیدا خواهید کرد. با این که سه سال از زمان عرضه این کنسول می‌گذرد، اما از آن زمان تاکنون به نظر می‌رسد کاربران مشکلات خاصی را با کنسول‌شان تجربه نکرده‌اند.

تنها بخشی که شاید سونی نسبت به آن در این مدت کم‌توجهی نشان داده، پشتیبانی از بازی‌هایی است که می‌توان آن‌ها را روی تلویزیون‌های 120 هرتزی با اتصال کابل HDMI 2.1 تجربه کرد. با این حال باید بگوییم که بازی‌هایی که نرخ 120 فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهند در حال بیش‌تر شدن هستند و ما اخیرا آثاری فرست‌پارتی و تردپارتی گوناگونی را با این قابلیت‌ها دیده‌ایم؛ از جمله این آثار می‌توان به Horizon Forbidden West، Fortnite و Ghostwire Tokyo اشاره کرد.

سونی رابط کاربری را هم دست‌خوش تغییراتی کرده و حالا همه‌چیز ساده‌تر از قبل شده است. در واقع ایجاد تغییرات در بخش‌های کلیدی UI می‌تواند موجب ارائه تجربه بهتری به کاربران شود. علاوه بر این، حالا کاربران PS Plus Essential می‌توانند به راحتی هر چه بیش‌تر به بازی‌های جذاب دسترسی پیدا کنند و مشترکین Plus Extra و Premium هم می‌توانند به سراغ Game Catalog و Classics Catalog بروند. نکته مهم دیگر هم این است که شما از همان روز اول می‌توانید به لطف قابلیت Backward Compatibility بهترین بازی‌های پلی استیشن 4 را روی کنسول نسل نهمی‌تان تجربه کنید.

در نتیجه به طور کلی باید بگوییم که این کنسول، همان چیزی است که اکثر گیمرها از یک دستگاه مخصوص بازی انتظار دارند. بازی‌های انحصاری زیادی هم روی پلی استیشن 5 می‌توان تجربه کرد و آثار زیادی هم در دست ساخت هستند.

البته شاید فعلا تعداد بازی‌های انحصاری به اندازه‌ای نباشد که بتوانند به تنهایی شما را به خرید کنسول ترغیب کنند، اما در آینده نزدیک قرار است آثاری عرضه شوند که می‌توانند نظرتان را تغییر دهند. پشتیبانی از بازی‌های پلی استیشن 2 و پلی استیشن 3 هم موضوعی است که نباید با بی‌اهمیتی از کنار آن گذشت. باید در بررسی PS5 بگوییم که ما اطمینان داریم با گذر زمان ارزش تجربه بازی روی این کنسول بالاتر خواهد رفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *